Parijs 2024: basketbal zoekt een nieuwe Olympische locatie (2023)

 • Mand
 • Olympische Spelen Parijs 2024

De organisatoren en de Internationale Basketbalfederatie hebben hal 6 van het expositiecentrum van de hoofdstad niet behouden, een week na de opstand van de Franse basketbalspelers.

ParNicolas Lepeltier

Gepubliceerd op 24 maart 2022 om 16:21 uur, aangepast op 24 maart 2022 om 20:17 uur

Tijd omLezing 3 minuten.

 • Voeg toe aan uw selecties

  Voeg toe aan uw selecties

  Om het item aan uw selecties toe te voegen
  identificeer jezelf

  Registreer gratis

  Heeft u al een account?
  Inloggen

 • delen
  • Delen op Facebook
  • Verzenden per e-mail
  • Deel op Whatsapp
  • Deel op Linkedin
Paris 2024: le basket cherche un nouveau site olympique (1)

Het Organisatiecomité voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024 (Cojop) heeft in overleg met de Internationale Basketbalfederatie (FIBA) op donderdag 24 maart besloten om hal 6 van het Parc des expositions de la porte van Versailles naar Parijs niet langer te behouden. het wedstrijdterrein voor de voorfase van het Olympisch basketbaltoernooi.

De Cojop-teams zorgen ervoor dat hun beslissing niet gekoppeld is aan de opstand van de Franse basketbalspelers, onder leiding van met name Evan Fournier gedurende een week, maar aan technische overwegingen: de zaal aan de Porte de Versailles, twee jaar geleden gerenoveerd midden in de De Covid-19-epidemie zou geen helderheidsgaranties bieden die in overeenstemming zijn met de internationale normen van grote basketbalhallen. Het leek te ingewikkeld om verlichting te creëren die voldeed aan de eisen van audiovisuele uitzendingen zonder de spelers direct te verblinden – of indirect, door reflectie op de vloer.

Het is echter moeilijk om in de ommekeer van de Cojop geen reactie te zien op de opstand van de sterren van het Franse basketbal. Zij, die gewend zijn om in de grootste zalen ter wereld te spelen, hadden er medio maart weinig zin in om in een zaal te moeten spelen waar begin deze maand nog het ezeldorp van de Landbouwshow was gevestigd. Een kwestie van prestige ook: als alle sporten gelijk zijn op de Olympische Spelen, trekt basketbal – de koningsteamsport op de Olympische Spelen – zoals atletiek of zwemmen het grootste aantal kijkers.

“Hoe kunnen we accepteren dat basketbal, de populairste teamsport op de Olympische Spelen, naar het Parc-Expo wordt gestuurd? Plafond te laag, kamer ongeschikt”, had gespotop TwitterEvan Fournier.

Isidore de Braize en ik arriveren in hal 6 van het Parc Expo voor de eerste wedstrijd van de Olympische Spelen @Paris2024. .… https://t.co/s4zs0gMSb2

— EvanFourmizz (@Evan Fournier)

Rudy Gobert, een van de beste spelers in de NBA – het Noord-Amerikaanse basketbalkampioenschap – was hersteld:"Ik ga niet spelen in een kamer waar ik mijn hoofd stoot als ik schiet, dus dat heeft geen zin."Wat Nicolas Batum betreft, auteur van een meesterlijke counter tegen Slovenië in de Olympische halve finales, hij daagde de teams van Parijs 2024 rechtstreeks uit:“Ga je echt de beste teamsport op deze plek laten spelen? Ik weet niet wie verantwoordelijk is, maar voor basketbal moet je beter je best doen!”

“Volgende week rond de tafel”

De ‘verantwoordelijken’ ontkennen echter dat ze zijn gezwicht voor de klachten van de sterren van de oranje bal, die een gekozen deskundige in het dossier als"grillen"van miljonairs. Een lid van Cojop herinnert zich dat de keuze voor Hal 6 al in december 2020 was gemaakt, in overeenstemming met de criteria van de FIBA, na de conceptbeoordeling door de organisatoren die had geresulteerd in dehet herdefiniëren van de kaart van Olympische locaties.

Lees de decodering: Artikel gereserveerd voor onze abonnees De Olympische Spelen van 2024 in Parijs verminderen de zeilen

Voeg toe aan uw selecties

Om het item aan uw selecties toe te voegen
identificeer jezelf

Registreer gratis

Heeft u al een account?
Inloggen

Sinds het einde van de Spelen in Tokio is er regelmatig uitwisseling tussen de Cojop en FIBA, voegt hij eraan toe, met name over de locatie van de tribunes, het draagvermogen van hal 6 – waaronder een parkeergarage wordt gebouwd –, de vochtproblemen gerelateerd aan airconditioning en de kwestie van licht.

De organisatoren van Parijs 2024 hebben de resultaten van de expertise op het gebied van deze verschillende technische beperkingen aan de internationale basketbalorganisatie voorgelegd, waarbij de eerste drie positief reageren op internationale normen.

Alleen het verlichtingsrapport, dat op 18 maart, twee dagen nadat de blauwe basketballers spraken, werd ingediend bij FIBA, liet waarden zien die iets boven de norm lagen. Net als in Rio in 2016 uiteraard, maar in Brazilië had de basketbalhal een hoger plafond (9 meter voor hal 6, echter conform de minimum 7 meter die FIBA ​​vereist).

Het blijft nu om een ​​nieuwe basis voor basketbal te vinden. Jean-Philippe Gatien, de sportdirecteur van Parijs 2024, had dit verzekerdHet teammedio maart dat er geen was"geen plan B",ni de"verhuizing"mogelijk – Orléans had onlangs betoogd dat het geografisch gezien dichtbij Parijs lag als gastheer voor het voorlopige Olympische toernooi.

Nieuwsbrief

"Paris 2024" "Le Monde" ontcijfert het nieuws en de uitdagingen van de Olympische en Paralympische Spelen van 2024.

De organisatoren verzekeren dat ze zichzelf zullen plaatsen"vanaf volgende week"rond de tafel met FIBA, het Internationaal Olympisch Comité en de teams van de stad Parijs om een ​​alternatief te vinden. De mogelijkheden zijn beperkt: de Arena in aanbouw aan de Porte de la Chapelle, op voorwaarde dat er een nieuwe plek wordt gevonden om badminton te organiseren? Het omnisportcentrum Paris-Bercy – waar al vanaf de kwartfinales basketbal wordt gespeeld –, theater van artistieke gymnastiek? Een andere plaats?

Als ze nog niet in de financiële tijd zitten, zouden de organisatoren het goed hebben gedaan zonder een dergelijke tegenslag, waardoor ze opnieuw het risico lopen de kaart van de locaties te herzien.

Parijs 2024: de gedempte onvrede over het Franse handbal

In zijn woede over de keuze van hal 6 van het Parc des Expositions voor de Spelen van Parijs 2024 had de Franse basketbalspeler Evan Fournier geprobeerd de Franse handbalspelers, verplaatst naar het Stade Pierre-Mauroy, in Villeneuve-d'Ascq, bijeen te brengen.

Serieus, ik ben een handbalspeler, er is mij verteld dat ik de Olympische Spelen van @Paris2024 in Lille ga meemaken. Ik PETE A PL... https://t.co/eq3R5BPXA7

— EvanFourmizz (@Evan Fournier)

Verspilde moeite. Niet alleen was de keuze voor de noordelijke omheining (28.000 plaatsen) een verzoek van de Internationale Handbalfederatie, die een kamer wilde hebben die in lijn was met de Olympische status van handbal in Frankrijk, maar de Franse Federatie (FFHB) heeft onlangs ook succes geboekt op een paar punten die zijn aanvankelijke ontevredenheid hadden gewekt.

Als de Olympische kampioenen van Tokio niet in het Olympisch dorp, het kloppend hart van de Spelen, zouden verblijven, zouden ze dankzij een krappe wedstrijdkalender echter gegarandeerd aanwezig kunnen zijn bij de openings- en sluitingsceremonie.“De overwegingen zijn gaandezijn we verzekerd van de zijde van Parijs 2024,om handbalspelers de beste ervaring van de Spelen te bieden.”

Nicolas Lepeltier

Het contributiegebied is gereserveerd voor abonnees.

Schrijf u in om toegang te krijgen tot deze discussieruimte en bij te dragen aan de discussie.

Abonneren

Bijdragen

De wereldGidsen voor het kopen

Ontdekken

Reiskussens De beste reiskussens Schroevendraaiers De beste schroevendraaiers Fans De beste fans Haarkrulspelden De beste haarkrulspelden Lunchbox De leukste lunchboxen voor in de lunchpauze Herbruikbare waterflessen De beste waterflessen ter vervanging van wegwerpflessen Robotstofzuigers De beste robotstofzuigers

Bekijk meer

Beperkt lezen

Uw abonnement staat het lezen van dit artikel niet toe

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated: 22/09/2023

Views: 5834

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.