Big Ten Volleybal: Uitslag selectie zondag (2023)

Net zo snel als het reguliere seizoen van de Big Ten afloopt, begint de buzz na het seizoen. Wisconsin pakte vrijdagavond opnieuw een Big Ten-titel met een overwinning op Nebraska ($@#@$%!#$!) Maar ze zijn verre van het enige conferentieteam wiens seizoen doorgaat. Zondagavond vond de NCAA Toernooiselectie plaats (bekijk het volledige schemahier), en dit is wat we weten.

De beste 1️⃣6️⃣ teams in het veld en gastheer van de eerste en tweede ronde.#NCAAVB pic.twitter.com/x0bcl2AWsn

— NCAA Damesvolleybal (@NCAAVolleybal)29 november 2021

De Big Ten heeft vijf geplaatste teams, wat niet al te armoedig is!

#4 Wisconsin

#6 Purdue

#9 Staat Ohio

#10 Nebraska

#12 Minnesota

Er zijnachtHet totale aantal Big Ten-teams in het toernooi is het grootste deel van alle conferenties. Nogmaals, B1G-volleybal is de baas. Dat wisten we al, maar het is fijn om het bevestigd te zien. Maar de vraag – en een vraag waar ik minder vertrouwen in heb – is of een B1G-team alles kan winnen. Laten we eens kijken waar ze mee te maken hebben:

Linksboven

Het linkerbovengedeelte van de beugel.#NCAAVB pic.twitter.com/6A1bUfxMqk

— NCAA Damesvolleybal (@NCAAVolleybal)29 november 2021

Michigan (vs. Ball State)

#9 Staat Ohio (vs. Howard)

BRT:Mijn eerste reactie is dat de staat Ohio behoorlijk tevreden zou moeten zijn over dit kwartaal – de enige uitzondering is Louisville, die een uitdaging zal zijn voor iedereen die ze tegenkomt (sorry Michigan – dat betekent een tweede ronde exit voor jou, ervan uitgaande dat je voor de problemen zorgt). zaken tegen Ball State.) Toch ben ik tot dat moment blij met de kansen van OSU.

Soort van...:Ja, Michigan zou hoe dan ook een lastige tegenstander in de tweede ronde hebben. Maar het nummer 1 overall zaad? Ze overleven het eerste weekend absoluut niet. Wat de loting van Ohio State betreft... Georgia Tech is goed! Ze versloegen Pittsburgh. Maar als je Ohio State had verteld dat hun Sweet 16-tegenstander Baylor, Kentucky of Georgia Tech zou zijn, denk ik dat ze Georgia Tech zouden hebben genomen. Ik ga niet Ohio State kiezen om Louisville te verslaan, maar ze zijn stilletjes heel goed geweest. De Buckeyes verloren @Purdue en @PSU om het B1G-seizoen te beginnen, maar zijn sindsdien 15-3 en verloren alleen van Minnesota (2x) en Wisconsin. Ze zouden dicht bij hun potentieel moeten spelen, maar OSU is getalenteerd genoeg om de overstuur te maken als ze voorbij de Yellow Jackets komen.

Linksonder

Het linkerondergedeelte van de beugel.#NCAAVB pic.twitter.com/tnNqc4IPMD

— NCAA Damesvolleybal (@NCAAVolleybal)29 november 2021

#12 Minnesota (vs. South Dakota)

#4 Wisconsin (vs. Colgate)

BRT:Hmmmm. Wisconsin lijkt een vrij duidelijke kans te hebben in dit kwadrant, tenminste gedurende de eerste drie rondes. Als Baylor uit de bovenste helft van deze helft komt, en Wisconsin uit de onderste helft, levert dat een heel interessant duo op, en ik denk dat de Bears de Badgers wat problemen kunnen bezorgen. IMO is het probleem van Wisconsin in het toernooi zelden een talentprobleem, maar een mentaal probleem. Ze zijn dit jaar wat meer uitgedaagd in de Big Ten, en misschien zal dat hen helpen de hoek om te gaan. Ze hebben echter ook bewezen dat ze sterfelijk zijn in het conferentiespel, en ze zullen niet onoverwinnelijk zijn tegen de andere topzaden. Wat Minnesota betreft, ik vind het niet leuk dat ze voorbij Baylor komen, maar het ligt ook niet buiten het bereik van de mogelijkheden – en een Minny-Wisc-match in de achtste ronde zou een genot zijn.

Soort van...:Lang geleden, eind augustus, speelde Baylor zowel Minnesota als Wisconsin in Madison in de B1G/Big 12-uitdaging. Ze versloegen Minnesota in vier en verloren in vier van UW. Niets van dat alles betekent nu iets. Baylor had het al vroeg moeilijk en begon het seizoen met 1-3. Ze staan ​​sindsdien 19-2 en bezorgden Texas de enige nederlaag van het jaar. Avery Skinner en Yossiana Pressley zijn op zijn zachtst gezegd behoorlijk goede bouwstenen. Ik denk dat Baylor een slechte match is voor Minnesota. Ze waren misschien beter af geweest als ze naar 14 waren gezakt en Creighton’s plek hadden ingenomen terwijl Pittsburgh wachtte in de Sweet 16. Ik zal nooit twijfelen aan Stephanie Samedy, maar ze zal hulp nodig hebben als de Gophers voorbij Baylor willen komen.

Wat Wisconsin betreft, ik begrijp je punt, maar je bent ook een fan van Nebraska, wat betekent dat je waanzinnig hoge normen hebt als het om VB gaat. UW is op zoek naar een derde Final Four-trip op rij! Ze versloegen de nationale nummer 1 Baylor in de Final Four in 2019 voordat ze vielen tegen Stanford en generatietalent Kathryn Plummer. Vorig jaar was vorig jaar. Covid, verkort speelschema, enz. En de Badgers haalden een vijfsetter boven Florida uit om de Final Four te halen. Ik denk dat UW de Final Four moet halen. Als ze dat niet doen en van iemand anders dan Baylor verliezen, zal dat reden tot kritiek zijn.

Rechtsboven

Penn State (vs. Towson)

#6 Purdue (vs. de staat Illinois)

BRT:Penn State is nog niet gezaaid, en dat is iets. Ze hebben echter een interessant klein deel van de beugel. Ik moet bekennen dat ik niet veel aandacht aan Creighton heb besteed: de Huskers spelen ze altijd zo vroeg in het seizoen dat het niet noodzakelijkerwijs een indicatie is van waar ze nu zijn. PSU hoeft zich echter geen zorgen te maken over Creighton als ze niet voorbij Pitt kunnen komen, wat een hele opgave is. Ik weet dat Pitt in het voetbal niet ‘echt’ een rivaal is voor PSU, maar ik kan me voorstellen dat de invalshoek van de staat behoorlijk intrigerend is voor de meeste fans in Pennsylvania, vooral gezien hoe lang PSU de sport in de staat al in zijn bezit heeft. Goed voor Purdue voor het bemachtigen van een nummer 6-zaadje - ik hou van hun kansen in dat gedeelte van het kwadrant. Ik denk dat de Boilermakers wat lawaai kunnen maken in dit deel van de beugel.

Soort van...: PSU is niet alleen niet gezaaid, ze zitten in het equivalent van een 8/9-game, wat aangeeft dat ze niet als beter worden beschouwd dan #29. Het thuisverlies dit weekend tegen Minnesota deed hen geen goed, maar dat is slechts de laatste gemiste kans. Ze hadden geen indrukwekkende overwinningen buiten de conferentie, en ze gingen met 2-6 tegen geplaatste B1G-teams (en verloren van Illinois). Behalve dat ze Penn State zijn, wijst niets erop dat ze van het Sweet 16-kaliber zijn. Tegelijkertijd weet ik zeker dat Pittsburgh het geweldig vond om hen als een potentiële tegenstander in de tweede ronde te zien. Ik zie ze Pitt echter niet verslaan.

Uit mijn hoofd denk ik dat dit de diepste regio is. Noch Utah, noch Oregon kregen een zaadje, maar beide zijn beproefde Pac 12-scholen die zouden kunnen verrassen. BYU (28-1) is grotendeels ongetest, maar won een 'sweep' van Utah en pakte in hun enige nederlaag wel een set van Pitt. Maar ik denk wel dat Purdue een reële bedreiging vormt om de regionale overwinning te behalen. Vorig jaar hebben ze de Elite Eight gemaakt, dus ze hebben wat ervaring, en ze hebben het traject echt goed doorstaan. Het verlies tegen Nebraska zaterdagavond geeft enige rust, maar Nebraska is ook goed, en het liep waarschijnlijk leeg als we geen kans hadden om de conferentie te winnen. Ze overspoelden Wisconsin. Het is duidelijk dat ze goed genoeg zijn om de Final Four te halen. Eerlijk gezegd denk ik dat ze dat wel zullen doen.

Rechtsonder

Het rechterondergedeelte van de beugel.#NCAAVB pic.twitter.com/OSNjXExleo

— NCAA Damesvolleybal (@NCAAVolleybal)29 november 2021

Illinois (vs. West Virginia)

#10 Nebraska (vs. Campbell)

BRT:Hallo daar, Illini. Hun eerste tegenstander speelt in hun allereerste NCAA-toernooi. Ik denk dat Illinois in staat is om het een kort debuut voor West Virginia te houden. Ik weet echt niet zeker hoe Kentucky er dit jaar uitziet, maar mijn indruk is dat ze niet precies hetzelfde kaliber team zijn dat alles vorig jaar heeft gewonnen. Betekent dit dat de Illini ze kunnen meenemen? Ik weet het niet zeker. Wat Nebraska betreft, ik heb het grootste deel van het seizoen gezegd dat ik dit team niet voorbij de achtste ronde zie komen, en een exit in de achtste finales zou mij niet choqueren – en dit kwadrant verandert helaas niet. mijn gevoelens daarover. Husker-toernooikryptonieten Washington en Texas (waarschijnlijk Texas) liggen op de loer als Nebraska uit de bovenste helft van dit kwadrant komt, en ik ben er niet zeker van of dit team klaar is om de Longhorns te verslaan.

Soort van...: Oké, Illinois gaat Kentucky waarschijnlijk niet verslaan. En zijzou kunnenverliest in de eerste ronde van West Virginia. De Mountaineers zijn een waardige tegenstander. Maar de Illini zijn een vervelend/vervelend team, en als ze een van de eerste twee sets uit Kentucky nemen, wil je daar zeker op afstemmen. Eén team dat echter geen problemen had met Illinois, was Nebraska, die ze ontmoeten elkaar in de Sweet 16 als de Illini de overstuur veroorzaakten. Het maakt niet uit wie de tegenstander is, ik vind het leuk dat Nebraska bij de Elite Eight komt. Kentucky is de titelverdediger, maar de SEC was dit jaar relatief achterop. Nebraska heeft eenvoudigweg te maken gehad met betere concurrentie en vaker, en het lijkt erop dat ze een aantal van de serviceproblemen hebben opgelost waar ze eerder dit jaar last van hadden. Maar Texas in de Elite Eight? Ja, dat is een grote vraag. Sorry, maar ik denk dat de run van de Huskers net voor de Final Four eindigt.

Wedstrijden uit de eerste ronde waarbij B1G-scholen betrokken zijn:

Donderdag 2/12, 18:00 uur CST, Illinois State @ Purdue

Vrijdag 3/12, 15:00 uur CST, Michigan vs. Ball State

Vrijdag 3/12, 15:00 uur CST, Penn State vs. Towson

Vrijdag 3/12, 16:00 uur CST, Illinois vs. West Virginia

Vrijdag 3/12, 18:00 CST, Howard @ Ohio State

Vrijdag 3/12, 19:00 CST, Campbell @ Nebraska

Vrijdag 3/12, 19:00 CST, South Dakota @ Minnesota

Vrijdag 3/12, 19:00 CST, Colgate @ Wisconsin

Opiniepeiling

Welk Big Ten-team zal als eerste verliezen?

Deze enquête is gesloten

 • 1%
  Purdue

  (2 stemmen)

 • 48%
  Michigan

  (74 stemmen)

 • 10%
  Penn-staat

  (16 stemmen)

 • 23%
  Illinois

  (35 stemmen)

 • 3%
  Staat Ohio

  (6 stemmen)

 • 3%
  Nebraska

  (6 stemmen)

 • 5%
  Minnesota

  (8 stemmen)

 • 3%
  Wisconsin

  (5 stemmen)

Totaal 152 stemmen Stem nu

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 20/10/2023

Views: 5860

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.